dijous, 25 de maig de 2017

SILENCI, aquí eduquem!


Hengki Koentjor

Recordeu aquells cartells que hi havia, fa anys, als hospitals on apareixia una infermera que posant-se un dit sobre els llavis, ens feia guardar silenci als passadissos?

Heu vist la versió més icònica que ara hi ha als espais sanitaris, al costat de la que hi ha un mòbil taxat, que també apareix en altres espais públics com biblioteques, temples religiosos, sales d'espera?

Al meu barri, atestat de bars i locals d'oci que tanquen tard, a molts balcons hi ha llençols on hi diu "Prou soroll, Volem dormir!"

Doncs jo reclamo SILENCI a les escoles, i dic PROU AL SOROLL, perquè VOLEM EDUCAR.

SILENCI perquè no dir tot el que ens passa pel cap, o tot el que les emocions ens fan pujar de les vísceres a la boca.

SILENCI per tenir consciència de com "sonem" ens moure'ns i relacionar-nos els uns amb els altres dins l'escola, i puguem valorar-ho, gaudir-ho o modificar-ho (si cal).

SILENCI per no anar tan atabalats, i poder-nos escoltar entre nosaltres: els mestres als pares, els pares als fills, els fills als companys...

SILENCI per poder pensar què direm, i si és oportú dir-ho... i com ho direm... O per decidir si és millor callar. Tant si som docents, com monitors, com alumnes, com pares, com serveis...

SILENCI per llegir, per reflexionar, per connectar amb el més ençà i el més enllà.

SILENCI per no identificar l'altre amb el que diu


Prou soroll, volem educar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada