dilluns, 4 de juliol de 2016

5 reflexions sobre les imatges familiars i les xarxes socialsFa unes setmanes el diari ARA va publicar un article de la Trinitat Gilbert sobre les imatges dels fills que els pares pengen a les xarxes. El podeu llegir complet aquí Allí se citaven unes breus paraules meves que formaven part d'una reflexió més extensa.

En el que va aparèixer a l'article hi deia:

En aquest sentit, la pedagoga Anna Ramis aposta per reduir el límit de la difusió d'imatges dels fills. "Primer perquè són menors, i segon perquè se suposa que nosaltres, els pares i les mares, tenim la responsabilitat de protegir-los i fer-los sentir segurs, respectats i estimats". Ramis recomana als pares que vulguin difondre una foto, que s'aturin a pensar abans si saben on anirà a parar aquella imatge o vídeo. "Com que la resposta serà que no, no la pengeu", afirma rotunda la pedagoga.

Alguns amics que tenen fills menuts, em van dir que no estaven d'acord amb mi. I no és per lluir d'amics, però és que ells no són els lectors a qui jo voldria adreçar-me. Ells acostumen a penjar imatges boniques i sense cap intenció de riure's de la criatura.

Jo pensava sobretot en aquests vídeos, fotos o "memes" que algunes famílies pengen a les xarxes on els menors son motiu de burla o de riure mofeta. En alguns casos, us ben asseguro, que no puc entendre de cap manera com un pare o una mare poden aguantar amb el mòbil o la càmera veient el que fa o el que li passa al seu fill (que cau o es posa en perill...). Quan veig imatges d'aquestes a FaceboocK o als programes de "riure" de la televisió, em poso malalta. Per això, i gràcies a la bona feina de la Carme de 140 Comunicació que ha fet la infografia, us ofereixo la reflexió en imatges i amb els 5 punts desenvolupats  aquí.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada