dilluns, 6 de gener de 2014

Temps per fer coses i temps per a que passin coses

Fent endreces en el meu PC he trobat una frase de les trobo pel Facebook o m’envien pel wasap...que em deso en una carpeta de “Coses per pensar-hi”. La frase diu: “Hi ha un temps per deixar que les coses passin i un temps per fer que les coses passin” (en castellà literal com estava: Hay un tiempo para dejar que sucedan las coses y un tiempo para hacer que  las cosas sucedan ). M’ha fet recordar aquella pregària que acabava demanant: “...i saviesa per discernir quan és millor una cosa que l’altra”.

Després, mirant un resum en imatges del 2013 que ha penjat l’ARA al seu web m’he aturat davant aquestes dues que he copiat: Una d’un campament de refugiats sirians a Jordania, l’altra del llançament d’un satèl·lit internacional des del Japò. No puc evitar de pensar quants diners pot costar posar en òrbita un satèl·lit i quants donar una  resposta internacional a la guerra de Siria i ajudar a la immensa gernació que viu fora i dins d’aquest país.

Ara que és temps de fer-se bons i nous propòsits per l’any que encetem, penso en aquelles coses que en la meva esfera d’acció penso “deixar que passin” i en aquelles altres coses que “vull fer que passin”... i veig que potser desviaré l’òrbita d’alguns llançaments “espaials” i que m’aproparé a algun “refugiat”, i també que seguiré llegint l’ARA i que agrairé els qui m’envien frases per reflexionar.

Miraré de gestionar el temps que tinc, del que disposo, per a poder contemplar, aturar-me (i discernir), i també per fer i implicar-me. D'altra banda, miraré de no inquietar-me per el temps que cal per a que algunes coses, algunes persones  facin el seu procés.

El temps!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada