dijous, 26 de desembre de 2013

Vincles, persones de bé, en Bartomeu, la Laia i tants d’altres!


Fa una setmana, en un acte molt familiar i participat es va fer la presentació de dos llibres, testimonis de dues persones que han fet una opció pels més pobres, pels qui viuen al carrer: "Em dic Pep i visc al carrer" i "Con cartones por la calle". L’acte va ser conduït per l’Albert Om,  periodista popular de TV3, que em va sorprendre per la seva calidesa i proximitat tant amb les persones com amb el tema. Entre el públic altres persones més o menys conegudes per la seva capacitat de treball i de respecte pels més marginats (la Viqui Molins seia al meu costat). Un acte-testimoni-celebració de com la bondat s’escampa arreu i pot transformar vincles des del respecte i l’ajuda oferta amb encert.

El cap de setmana vaig participar en el “no-concert” que la fundació Arrels va organitzar davant del MACBA de Barcelona, on ens vàrem aplegar una gran colla de gent i vam gaudir moltíssim de la música, de l’ambient i dels amics i coneguts. Tot plegat per lluitar a favor dels sense sostre.

Avui he pogut llegir a l’ARA l’entrevista que li fan al Bartomeu Suau,  rector de Indioteria, a Palma de Mallorca. Un home d’església que ha portat la seva vida i donar més vida en un barri-poble “difícil” , on ha anat guanyant terreny la gent, els grups, l’ajuda comunitària, la bondat!

He posat els quatre vincles (val la pena llegir-los! ), uns de tants, de tantes persones associacions i col·lectius que escampen la Bona Nova i que són practicants: és dir (en paraules d’en Bartomeu Suau) “fan el que Jesús ens va ensenyar” o  (en paraules de la Laia de Ahumada) “creuen en la utopia però lluiten des el compromís i la revolta”.

Bon Nadal!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada